mobile beer canning

De voordelen van bier in blik

Smaak

Weet je waarom bierflesjes vaak van een donkere kleur glas zijn gemaakt? Dat is omdat bier geen licht verdraagt. Als er licht door de verpakking komt, kan bier gaan stinken en ontstaat een smaak die het beste te vergelijken is met de smaak van karton. Om van bier dat met liefde is gebrouwen de kwaliteit te waarborgen, is blik de betere keuze. Blik laat 0% schadelijk licht door, tegenover ten minste 2% bij bier in fles. Blikken worden van binnen voorzien van een fijne filmlaag, die het product beschermt tegen smaakinvloed. Het idee dat ingeblikt bier een aluminiumsmaak heeft, komt uit de tijd dat deze laag nog niet werd toegepast.

Naast licht is ook zuurstof niet erg bevorderlijk voor de smaak van een biertje. Bierflesjes zijn minder perfect afgesloten dan blik. Met de tijd komt er (een minimale hoeveelheid) lucht onder de kroonkurk door. Hierdoor gaat het bier oxideren en verandert langzaamaan de smaak. En je raadt het al… blikjes zijn volledig zuurstofdicht.

Vorm en gewicht

Blikjes wegen veel minder dan glazen flesjes. Dat vertaalt zich in lagere verzendkosten. Bovendien zijn blikjes compacter en makkelijk te stapelen. Dat scheelt bij het vervoer, maar ook in je eigen opslag. Het is ook beter voor het milieu: het vervoeren van blikjes veroorzaakt om deze redenen minder CO2-uitstoot.

Sneller koud

Aluminium geleidt een koude temperatuur veel sneller dan glas. Klanten kunnen dus sneller genieten van een lekker koud biertje. Bovendien bespaart het elektriciteit!

Marketing

Door blikken te sleeven of beprinten, kun je de gehele oppervlakte van je product personaliseren. Bij Canlab bieden we unieke kwaliteit, die je de kans geeft je product geheel naar wens te ontwikkelen. Zo heb je veel meer regie over de uitstraling dan wanneer je alleen het etiket kunt ontwerpen.

Duurzaamheid

Aluminium is het enige product ter wereld dat oneindig kan worden gerecycled (met een bijna 100% herstel). Het product mag bij PBD, maar zelfs in het restafval wordt deze hergebruikt. De meeste blikjes bestaan voor bijna 50% uit gerecycled materiaal. Uiteraard kan glas ook prima worden gerecycled, maar in verhouding tot blik kost dat veel meer energie.